Gå kurs hos oss

För att gå kurs på Kalix Brukshundklubb måste du vara medlem hos oss först (Bli Medlem), och din medlemsavgift ska vara betald innan kursen startar. Våra kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet Norrbotten. Vår kontaktperson där är: Maria J Johansson tel 010-222 10 22 eller maria.j.johansson@studieframjandet.se

För er som går kurs: om tiderna på hemsidan/kalendern skiljer sig från det ni kommit överens om med er instruktör på kursen, är det alltid instruktörens information som gäller. Kontakta aktuell instruktör om ni känner er osäkra.

Kurser startar upp när tillräckligt många visat intresse för en viss kurs och vi har en instruktör tillgänglig, så tveka inte att göra en intressanmälan! Intresseanmälan är inte bindande ifall det skulle visa sig att du får förhinder när kursen ska dra igång.

Här nedanför är några av de olika kurser vi erbjuder hos oss på Kalix BK.

Sök aktuella kurser på Studiefrämjandets hemsida

Ange hundens ras och ålder
Valpkurs

Riktar sig till valpar och unghundar 4-8 månader. Inriktning vardagslydnad. Vi jobbar under kursens gång med bl a kontakt, passivitet, lek, följsamhet och hantering.

Grundkurs

Grundkurs i vardagslydnad som riktar sig till hundar från ca 8 månader och uppåt. Inriktning vardagslydnad. Vi jobbar under kursens gång med bl a kontakt, passivitet, lek, följsamhet och hantering.

Fortsättningskurs

Fortsättningskurs i vardagslydnad/allmänlydnad. Kursen riktar sig till alla hundar från 12 mån och uppåt. Vi fördjupar era kunskaper kring inlärning och störningsträning med utgångspunkt i vardagslydnadsmomenten. Mer vikt läggs på individuella önskemål och problemlösning. Förkunskaper: Genomgången valp- eller grundkurs.

Tävlingslydnad

Kursen riktar sig till dig som vill tävla med din hund. Tävlingsförberedande kurs som syftar till att ge förberedelse för tävlingsstart i de lägre klasserna. Förkunskaper: god allmänlydnad. (Vi rekommenderar att man gått t.ex. fortsättningskurs i vardagslydnad först.)

Nosework

Genomgång av samtliga moment som ingår i tävlingsformen/doftprov samt gå igenom reglerna för tävlingsformen. Delar som ingår är bl a etablera sökintresse, belöningsformer, passiva markeringar, olika söksystem, befästa doftämnen/överföring nya doftämnen, urvalsbana.

Klickerkurs, grundkurs

Grunder i klickerträning. Du får lära dig hur, när och varför du ska använda klickern. Vi går igenom hur man kan få fram beteenden hos hunden, hur man kan planera sin träning, hur belöningar kan användas för att förstärka inlärningen. Oavsett om du tränar för utställning, vardagslydnad eller för tävling kan du använda dig av klicker!

Rallylydnad

Rallylydnad, både för den som är nybörjare och för dig som tränat ett tag. Kurserna oftast går att anpassa till den nivå varje individ är på.